free web hosting | free hosting | Business Hosting Services | Free Website Submission | shopping cart | php hosting


Free Web Hosting - Watch Free Movies Online - Watch Free TV Online - Free Web Pages

Find the cheapest Local Gas Prices and Gas Stations in your neighborhood and surrounding area.
Sloughi

Rasbeschrijving:
De Sloughi wordt ook wel Marokkaanse windhond genoemd. Het zou een directe afstamming zijn van de Egyptische honden uit de oudheid. Het ras ziet er qua schedel anders uit dan de meeste windhondenrassen. Dit ras komt uit de Aziatische steppen en werd oorspronkelijk gebruikt voor de jacht op gazellen, waarbij het ras voornamelijk op het gezicht jaagt. Het is een plezierig ras dat zich gemakkelijk aan een taak als gezelschapdier aanpast, mits de hond voldoende beweging krijgt.


Kenmerken:
Algemeen: De Sloughi is een statige en sierlijke hond. Het lichaam is matig lang met lange, niet te brede noch te diepe borst. Ribben zijn goed gewelfd. De rug is recht en sterk. De benen zijn lang en droog. De hals is middelmatig lang en droog.
Kleur: Zandkleur of rossig met of zonder zwart masker. Vaalwit, gestroomd, zwart met roestbruine aftekeningen aan het hoofd, voeten en soms op de borst.
Hoofd en schedel: Naar verhouding groot hoofd, doch niet te zwaar. De schedel is vrij breed en vlak. Het achterhoofd is duidelijk afgerond. Nauwelijks zichtbare wenkbrauwen en stop. Lange en afsmallende snuit met grote neusspiegel en wijde neusgaten. Grote, donkere ogen, diepliggend en enigszins schuin geplaatst. De oren zijn niet te groot, driekantig en ter hoogte van de ogen aangezet. De oren worden dicht tegen het hoofd gedragen. Schaargebit.
Staart: Lang, reikend tot de sprong en aan het einde goed opgebogen.
Voeten: Langwerpig ovaal.
Beharing: Kort, glad, dicht en fijn.
Schofthoogte: Reu en Teef: 55 - 75 cm


Aard:
Onafhankelijk en eigenwijs. Hij is zeer beschermend voor het gezin waartoe hij behoort en staat afwijzend tegenover vreemden. Met liefde, geduld en inzicht in zijn oosterse karakter kan de Sloughi een plezierig gedragspatroon worden aangeleerd, maar hij kan niet worden afgericht. In een stabiel gezin is hij een rustige en evenwichtige hond.

Verzorging:
Sloughi's zijn van nature schoon en onderhouden hun korte vacht op een katachtige manier. Tijdens de rui-periode kan men de dode haren eenvoudig met een noppen-handschoen, die in elke dierenspeciaalzaak te verkrijgen is, verwijderen. Aan de voeding heeft de Sloughi net zoveel nodig als iedere andere hond van gelijke grootte.

Beweging:
De Sloughi heeft veel lichaamsbeweging nodig.

Gezondheid:
Er zijn geen rasspecifieke gezondheidsproblemen bekend.

Gebruik:
Zichtjager. Hij is attent op alles wat beweegt en direct in actie om te jagen zonder zich aan enige discipline te storen.