free web hosting | free hosting | Business WebSite Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting
Landseer

Rasbeschrijving:
Het is altijd een strijdpunt geweest of de Landseer ECT (Europees Continentaal Type) een zelfstandig ras was of een zwart-witte variant van de New Foundlander. In 1960 besloot de FCI om de Landseer te erkennen als zelfstandig ras. Het grote verschil met de New Foundlander is het feit dat de Landseer iets hoger op de poten staat dan de New Foundlander en iets minder zwaar gebouwd is.


Kenmerken:
Algemeen: Het lichaam vertoont veel overeenkomsten met de New Foundlander. Het lichaam is niet te kort, brede en diepe borst met krachtig gewelfde ribben. Rug is recht en stevig. Buik weinig opgetrokken. De benen zijn niet al te lang en hebben stevig bone. De hals is erg stevig en sterk zonder losse keelhuid.
Kleur: Wite met een zwarte kop, en witte bles. Zwarte platen op romp en kruis.
Hoofd en schedel: Brede schedel, met duidelijk stop en een even lange als diepe snuit. Ogen zijn amandelvormig, tamelijk diepliggend en bruin. Vriendelijke uitdrukking.
Staart: Lang.
Voeten: Grote kattevoeten.
Beharing: Lang, dicht en recht, met zachte onderbeharing, kort op het hoofd en aan de voorkant van de benen. Hals, voorborst, buik, benen en staart moeten wit zijn. Zwarte stippels in het wit zijn ongewenst.
Schofthoogte: Reu: gemiddeld 72 - 80 cm, Teef: gemiddeld 67 - 72 cm.


Aard:
De Landseer is vriendelijk, intelligent , goede bewaker, alert en moedig. Hij houdt van water en is een aanhankelijke en zachte hond.


Verzorging:
Hij houdt er niet van om opgesloten te zijn. Hij heeft ruimte en beweging nodig en moet dagelijks geborsteld worden.Gebruik:
Jachthond (waterwild). Reddingshond. Waakhond. Gezelschapshond.


Beweging:
.Regelmatige lichaamsbeweging is vereist. Heeft veel ruimte nodig.