free web hosting | free hosting | Business Hosting Services | Free Website Submission | shopping cart | php hosting
Greyhound

Rasbeschrijving:
De Greyhound is een zeer oud ras waarvan men afbeeldingen heeft gevonden in de Egyptische en Assyrische culturen van 4000-3000 v.C., die overeenkomen met het hedendaagse type Greyhound. Met de Romeinen is dit ras van Hellas naar Groot Brittannie meegekomen. Het is een van de weinig zuivere rassen, een ras die niet tot stand is gekomen door kruisingen van andere rassen. De hond werd vroeger gebruikt voor de lange jacht, hedentendage vooral als wedrenhond en gezinshond. Het is een gevoelige hond die snel zal reageren op intonatie van de stem. De Greyhound kan snelheden bereiken van 60 km per uur.


Kenmerken:
Algemeen: De Greyhound is een krachtige en uit de kluiten gewassen hond, veel spierkracht bezittend en met edele uitstraling. Het lichaam is lang met een diepe, ruime borst. Goed gewelfde ribben. De lendenen zijn licht gebogen. Tamelijk brede rug en opgetrokken buik. Lange sterke botten. Hals is lang en gespierde hals
Kleur: Zwart, wit, rood, blauw, reekleurig, vaalrood, gestroomd; al dan niet met wit.
Hoofd en schedel: Lange, tamelijk brede schedel met een lange krachtige snuit met een lichte stop. Kaken krachtig en goed gesneden. De ogen zijn matig groot en iets ovaal met een intelligente uitdrukking. De roze-oren zijn klein, dun en beweeglijk. Schaargebit.
Staart: Lang, licht gebogen en laag gedragen. In rust tussen de benen. Sterk bij de wortel en spits toelopend.
Voeten: Tamelijk lange voeten met stevige goed gebogen tenen en sterke voetzolen.
Beharing: Fijn, kort, dicht en vlak aanliggend.
Schofthoogte: Reu 71 - 76 cm, Teef: 68.5 - 71 cm.Aard:
Vriendelijk, evenwichtig, intelligent, gevoelig, blaft weinig en is nauwelijks waaks, aanhankelijk, niet geschikt voor een omgeving met katten, tenzij hij daarmee is opgegroeid. De Greyhound is minder moeilijk op te voeden dan andere windhonden. Ze leren redelijk snel en zijn gehoorzaam totdat ze iets zien bewegen - dán zijn ze 'Oostindisch doof'.


Verzorging:
De Greyhound is een erg zuivere hond, die geen typische hondengeurtjes meedraagt. Deze hond verhaart wel, maar niet erg. Af en toe een borstelbeurt helpt om het dode haar te verwijderenGebruik:
Voornamelijk gezinshond en vaak gebruikt als wedrenhond.


Activiteit:
De Greyhound is een snelle hond die vaak gebruikt wordt voor renwedstrijden. De Greyhound is echter van nature eigenlijk vrij lui en zal zich aanpassen aan een leven zonder wedrennen. Let er echter op bij het uitlaten dat de hond niet achter snel bewegende (kleine) dingen of dieren aangaat