free web hosting | free hosting | Web Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting
Franse Bulldog

Rasbeschrijving:
Het ontstaan van deze Bulldog is onduidelijk. Fransen beschouwen hem als inheems. De Bulldog zou volgens de Engelsen zijn voorvader zijn. Het ras is in ieder geval een afstammeling van de kleine bulldogs. Het is een aanhankelijk dier en een ideale gezinshond. Het is de gezondste variant van de Bulldoggen, zonder de ademhalingsproblemen zoals bij de Engelse Bulldog gezien wordt.


Kenmerken:
Algemeen: De Franse Bulldog is een actieve en slimme hond met gedrongen bouw. Hij is middelmatig tot klein van formaat. Zijn beendergestel is stevig en in verhouding tot zijn lichaam. Diepe borst, ronde borst en gewelfde lendenen. Hals is kort zonder keelhuid. De benen zijn kort, waarbij de achterbenen iets langer zijn dan de voorbenen. Benen hebben zwaar bot.
Kleur: Gestroomd, wit met gestroomd en reebruin.
Hoofd en schedel: Vierkant met een brede, korte schedel die rimpels vertoont. Opvallend aan het hoofd zijn de "vleermuisoren" die hoog aangezet zijn en rechtop worden gedragen. De snuit is vierkant, breed, diep en kort met ontwikkelde wangspieren. Duidelijke stop. Neus is erg kort, zwart en breed. De ogen zijn donker en enigszins bol met levendige uitdrukking. Ondervoorbijter.
Staart: Kort, knobbelig en naar het uiteinde toe snel toelopend. De staart mag niet vrolijk gedragen worden.
Voeten: Klein en gesloten. Achtervoeten zijn langer dan de voorvoeten. Zwarte nagels.
Beharing: Kort, dicht, zacht en glanzend.
Schofthoogte: 25 - 34 cm.

Aard:
Intelligent, lief en verdraagzaam voor kinderen, speels en vrolijk, gevoelig en zeer aanhankelijk, soms onstuimig, sterk ontwikkeld gevoel voor humor, hard voor zichzelf, volhardend, soms eigenwijs. Frans Buldoggen kunnen jaloers zijn als de aandacht van de baas naar iets of iemand anders uit gaat. Hij vindt het prettig om deel uit te maken van een gezin en mag daarom niet te veel alleen gelaten worden.

Verzorging:
De vachtverzorging van de Franse Buldog heeft weinig om handen. Borstel zo nu en dan de vacht met een rubberen borstel en hou de gehoorgang goed schoon (gebruik echter geen wattenstaafjes ook niet voor gelijk welke hond !!!). Knip de nageltjes kort en maak zo nu en dan de gezichtsplooien schoon met een daarvoor bestemd lotion, ook vaseline blijkt goed te werken.


Opvoeding:
Een Franse Buldog is niet moeilijk op te voeden omdat ze slim zijn en snel kunnen leren. Met hun sprekende gezichtsmimiek kunnen ze u echter al snel op het verkeerde been zetten en daarom is het zo belangrijk heel consequent te handelen. Dit ras is niet alleen erg gevoelig voor de intonatie van uw stem, maar ook voor bepaalde stemmingen in huis.

Sociale aanleg:
Er wordt wel eens gezegd dat de hond gek wordt van kinderen, hier is echter het tegendeel waar: de hond weet van geen ophouden. Sommige exemplaren kunnen wat dominant zijn ten opzichte van soortgenoten, maar met andere huisdieren zijn er nooit problemen, mits ze hier al op jonge leeftijd mee zijn opgegroeid. Franse Buldoggen zijn in regel gek op mensen en bezoek wordt dan ook meestal enthousiast begroet, al kunnen sommige exemplaren ook redelijk waaks zijn.

Beweging:
Als de honden van dit ras voldoende aandacht krijgen, is het niet nodig lange wandelingen te maken. Bij warm weer is dit,gezien de korte neus, zelfs ten zeerste af te raden. De meeste Franse Buldoggen hebben genoeg aan Driemaal daags een blokje om als u ze daarnaast ook nog wat los laat lopen en spelen in de tuin. Deze honden zijn prima gezelschap voor mensen die op een flat wonen.

Bijzonderheden:
De Franse Buldog maakt graag deel uit van een gezin en kan overal mee naartoe worden genomen. Ze horen echt niet thuis in een kennel.