free web hosting | website hosting | Business Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting
Duitse Pincher

Rasbeschrijving:
De Duitse Pinscher is een van de oudste Duitse landrassen, waarvan de oorsprong niet geheel duidelijk is. Het ras is in ieder geval aan de Schnauzer verwant. De erkenning van het ras gaat terug tot in 1879, toen ook de Duitse hondensport goed op gang is gekomen. Het ras is vanwege zijn helle en schelle blaf geschikt als waakhond. Bovendien is het dier een uitstekende ratten- en muizenvanger.


Kenmerken:
Algemeen: De Duitse Pinscher lijkt enigszins op een kleine Dobermann Pinscher. Het is een kleine, elegante hond, met een goed gespierd lichaam. Het lichaam is kort met een diepe borst. De rug is recht en de buik iets opgetrokken. De lendenen zijn goed ontwikkeld. De voorbenen zijn recht en stevig in de gewrichten. De achterbenen zijn matig gehoekt. De hals is droog en matig lang, met krachtige en gewelfde nek.
Kleur: Zwart met roestbruine tot gele aftekeningen, reebruin, of donkerbruin. Overigens komt er ook een harlekijn pinscher voor.
Hoofd en schedel: Het hoofd is middelmatig breed, met niet te lange snuit en lichte stop. Zwarte neus. Middelgrote, donkere ogen. De oren zijn hoog aangezet en hangend (overigens in Duitsland gecoupeerd). Schaargebit.
Staart: Vrij kort gecoupeerd. Hoog aangezet en iets naar boven gericht gedragen
Voeten: Klein, gesloten en rond.
Beharing: Kort, dicht en glanzend. Het haar bedekt het lichaam gelijkmatig.
Schofthoogte: Reu en Teef: ongeveer 45 cm


Aard:
Alert, Vrolijk, Beweeglijk, Betrouwbaar, Onvermoeibaar, Trouw

Gebruik:
Gezelschapshond, waakhond.

Activiteit:
De Duitse Pinscher heeft vrij veel beweging.