free web hosting | free website | Web Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting
Chinese Naakthond

Rasbeschrijving:
De Chinese Naakthond heeft twee variaties. De ene soort is haarloos op het lichaam, met wat haar op het hoofd, aan de oren, aan de punt van de staart en aan de voeten. De naakte huid voelt zacht aan. De andere soort is de "Powder Puff"; deze honden hebben een ondervacht en een sluierachtige bovenvacht van een zijdeachtige structuur. Alle kleuren zijn toegestaan. Deze beide soorten kunnen in één nest geboren worden. Het zijn opgewekte, slimme en speelse honden. Wat terughoudend tegenover vreemden. De opvoeding is door zijn slimheid niet moeilijk, hij heeft al snel door wat er van hem verlangd wordt. Met kinderen gaat hij redelijk goed om, mits de kinderen de hond in zijn waarde laten. Met andere huisdieren is hij probleemloos samen te houden. De naakte huid moet goed verzorgd worden en af en toegewassen worden met een spons en zachte shampoo. Na het baden insmeren met een uiercreme om de huid soepeler te maken. De honden zijn gevoelig voor zonlicht; aangeraden wordt ze er niet al te lang aan bloot te stellenen een goede zonnebrandcreme te gebruiken. De Powder Puff moet zo nu en dan geborsteld worden en mag wat vaker in bad. Het haar op het gezicht wordt in een punt naar beneden geschoren, wat het dier zijn typische uiterlijk geeft. De reuen zijn iets groter dan de teven, de schouderhoogte is tussen de 23 en 33 cm. De Chinese Naakthond past zich qua beweging aan het gezin aan.


Kenmerken:
Algemeen: De Chinese Naakthond is een kleine, actieve en sierlijke hond. Het bot is tamelijk licht. Het lichaam is niet te lang, met middelmatig brede, diepe borst en goed gewelfde ribben. De benen zijn lang en van licht bone. Tamelijk lange hals.
Kleur: Alle kleuren zijn toegestaan. De huid moet glad en zacht zijn en warm aanvoelen.
Hoofd en schedel: Lange schedel, matig breed en gewelfd. De snuit is middelmatig lang en loopt iets toe. De stop is licht aangegeven. De wangen zijn mager. De ogen zijn donker. De oren zijn laag aangezet, groot, spits en rechtop staand. Vaak mist het ras de valse kiezen.
Staart: Lang en recht, omhoog gedragen of gebogen over de rug, nooit gekruld. Een grote pluim op het onderste deel van de staart. Volle pluim wordt geprefereerd.
Voeten: Hazevoeten met matig lange nagels. Geen haar voorbij het eerste gewricht vanaf de grond gezien.
Beharing: Geen, behalve een kuif op het hoofd en tamelijk lang haar aan de staartpunt en de voeten. Overigens komt vaak een volledig behaarde hond voor in nesten, die dan een "poederdonsje" wordt genoemd. De huid is glad.
schofthoogte
: Is tussen de 23 en 33 cm. De reuen zijn iets groter dan de teven, .
Karakter:
De Chinese gekuifde naakthond is een aanhankelijke, vol met karakter, alert,en speelse hond. Het zijn heerlijke honden om te hebben, ze zijn altijd vrolijk en erg slim. Heel lief voor de mensen, houden erg van knuffelen en aandacht .Het zijn honden die het niet erg vinden om een dagje niks te doen, maar dat houdt niet in dat ze het niet heerlijk vinden om te wandelen en te rennen. De haarloze variatie moet dan wel met kou een jasje aan.Met kinderen kunnen ze goed omgaan ,mits kinderen de hond in hun waarde laten.Met andere huisdieren geven ze geen problemen. De opvoeding is vrij makkelijk,wat wel belangrijk is om hem van kleins af aan alles te leren omdat ze toch wat terughoudend kunnen zijn.Dat maakt het op latere leeftijd wat moeilijker om ze te laten wennen aan andere mensen en dingen.Maar wat ze weten vergeten ze niet en het zij dan ook honden die iedereen aardig vinden ,maar soms een voorkeur hebben voor een persoon. De Powderpuff is wat anders van karakter dan de haarloze,ze zijn iets terughoudender en zullen minder snel op iets afstappen dan de haarloze, jong geleerd is oud gedaan,mijn Powderpuff stapt op alles af ,met een licht wantrouwen maar ze gaat wel,en ook andere mensen vind ze leuk.
Alles op een rijtje de Chinese naakthond is: Slim Opgewekt Speels Intelligent Terughouden naar vreemden Makkelijk te trainen

Gebruik:
Gezelschapshond.

Verzorging:
De haarloze was je 1 keer in de week omdat de huid erg vuil kan worden. Je wast ze met een milde hondenshampoo of een babyshampoo. In het haar doe je wat conditioner. 1 keer in de 3 weken scheer je de stoppels weg op de rug, ze krijgen altijd wat haar op de rug en poten . (Dit kan je verglijken met een baardgroei van een week bij een man) Na het wassen smeer je het lijfje in met bodylotion,of een babylotion. Niet teveel vet op de huid smeren, het moet er goed intrekken, als de huid te vet wordt krijgen ze huiduitslag. Ik gebruik lotions met aloa vera erin, verkrijgbaar bij een reformwinkel. Het haar op de snuit en stukje keel scheer je in een punt naar benenden kaal,een soort driehoek vanaf de oren en adamsappel. Dit geld ook voor de Powderpuff. De powderpuff 3 a 4 keer per week kammen om klitten te voorkomen. Ze hebben zijde zacht haar en dit klit soms snel. Ook 1 keer per week wassen en een goede conditioner gebruiken. Verder doe ik er een conditioner in die ik er niet helemaal uitspoel, zo bescherm je de vacht als je shows loopt. En regelmatig ogen schoonmaken en nagels knippen.

Activiteit:
Hij heeft niet veel behoefte aan beweging, maar wordt wel graag mee uit genomen.