free web hosting | website hosting | Business Web Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting
Bullmastiff

Rasbeschrijving:
De Bullmastiff is ontstaan uit kruisingen tussen de Engelse Bulldog en de Old English Mastiff. Vroeger werd dit ras gebruikt als bewaker van de jachtopzieners. Het is een hond die ondanks zijn grootte gemakkelijk en zonder geluid tot een redelijk hoge snelheid kan komen. De Bullmastiff is een lieve en betrouwbare hond. Hij is lief voor kinderen en een eersteklas waakhond.


Kenmerken:
Algemeen: De Bullmastiff is krachtig gebouwd, symmetrisch en veel kracht uitstralend zonder plomp te zijn. Hij oogt vierkant, maar uit zijn gangen moet een zekere souplesse blijken. Het lichaam is kort met brede, diepe borst en goed gewelfde ribben. De rug is recht. Matig lange benen met zwaar bot. Zware hals.
Kleur: Iedere tint gestroomd, reekleurig of rood. Donker masker. Een kleine witte borstvlek is toegestaan maar niet gewenst. Donkere vlekken rond de ogen.
Hoofd en schedel: Grote, vierkante schedel met een korte, brede en diepe snuit met een duidelijke stop. Het voorhoofd moet een matige hoeveelheid rimpels vertonen wanneer zijn aandacht wordt getrokken, maar niet wanneer hij in rust is. Omtrek van de schedel is bij voorkeur gelijk aan de schofthoogte van de hond. Afstand van de neuspunt tot de stop is ongeveer eenderde van die tot aan de achterhoofdsknobbel. Neus blijft breed tot aan de neuspunt. Neusgaten wijd open en niet spits. Lippen niet overhangend. De ogen zijn donker van kleur. De oren zijn donker gekleurd en hangen vlak tegen het hoofd aan.
Staart: Lang, reikend tot de sprong. Kronkelstaart is fout.
Voeten: Niet te groot en rond.
Beharing: Kort en hard.
Schofthoogte: Reu: 62.5 - 67.5 cm, Teef: 60 - 65 cm


Aard:
Evenwichtig en rustig, moedig en waaks, gehoorzaam, aanhankelijk, blaft weinig, lichamelijk hard voor zichzelf.
De Bullmastiff zal zijn terrein en gezin beschermen.Verzorging:
Niet aangepast aan het leven op een appartement. Hij heeft ruimte en beweging nodig. Hij moet regelmatig geborsteld worden en de huidplooien moeten gereinigd worden.Opvoeding:
Dit ras reageert het beste op een eerlijke, stabiele en consequente opvoeding die in volle harmonie moet geschieden.
De Bullmastiff is erg gevoelig voor uw stem en is niet echt moeilijk in de omgang, maar heeft wel een baas nodig die enigszins overwicht heeft.
De Bullmastiff hoort absoluut niet in een kennel thuis.


Sociale aanleg:
Ten opzichte van kinderen zijn Bullmastiffs erg tolerant, maar ten opzichte van soortgenoten kan dit ras wat dominant zijn.
Als ze tijdens hun jonge jaren goed gesocialiseerd zijn, kunnen ze prima samenleven met andere huisdieren.
Bekenden van de familie worden geaccepteerd, zeker als de baas zegt dat het goed is, maar ongewenst bezoek wordt tot staan gebracht.


Beweging:

De Bullmastiff heeft een gemiddelde hoeveelheid beweging nodig.
Een paar wandelingetjes per dag en daarnaast een aantal keren per week lekker (onaangelijnd) rennen en spelen geven de hond voldoende bewegingsvrijheid.