free web hosting | free hosting | Business Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting
Bull Terriër

Rasbeschrijving:
Dit ras is in Birmingham ontstaan uit kruisingen van de oude vechthonden die Bulldog- en Terrierbloed voerden. De Witte Engelse terrier, de Bulldog en de Dalmatische hond zitten in zijn bloed. Vroeger was de Bull Terrier een vechthond, nu wordt het dier voor uiteenlopende doeleinden gebruikt. Na de Tweede Wereldoorlog ontstonden de gekleurde Bull Terriers naast de witte variant. De Bull Terrier is een bijzonder zachtaardige hond en betrouwbaar bij kinderen. Echter: indien uitgedaagd laat de Bull Terrier niet gemakkelijk meer los. De Bull Terrier is een gezonde en sterke hond. Let bij een wit exemplaar echter op het gehoor en test een puppy voordat u hem of haar aanschaft. Witte Bull Terriers worden soms doof geboren.
De Miniatuur Bull Terrier is een getrouwe weergave van de Bull Terrier, op gewicht en schofthoogte na.


Kenmerken:
Algemeen: De Bull Terrier is krachtig gebouwd, symmetrisch en actief. Zeer gespierd lichaam. De gezichtsuitdrukking moet schrander en alert zijn. Belangrijk is dat een reu er mannelijk uitziet. Het lichaam is erg diep met sterk gewelfde ribben. De borst is breed. Rug kort en sterk. De benen zijn matig lang met sterke en ronde botten. Lange en gespierde hals.
Kleur: Witte exemplaren moeten zuiver wit zijn. Wit al dan niet met aftekeningen op het hoofd, of overwegend gekleurd, bij voorkeur gestroomd.
Hoofd en schedel: Het hoofd is lang, sterk en diep. Down-faced. Van voren gezoen eivormig en volledig gevuld. Neus zwart en aan het uiteinde omlaag gebogen met goed ontwikkelde neusgaten. Krachtige onderkaak. De ogen zijn donker, smal en diepliggend met doordringende blik. De oren zijn klein en dun en staan rechtop. Schaargebit.
Staart: Tamelijk korte staart en laag geplaatst, uitlopend in een punt.
Voeten: Rond en gesloten.
Beharing: Kort, hard en glanzend.
Gewicht en Schofthoogte:
Bull Terrier: niet vastgesteld. Het is noodzakelijk dat de hond veel substantie en massa heeft, in proportie met de grootte van de hond.
Miniatuur Bull Terrier: hoogte niet meer dan 35,5 cm, gewicht: maximaal 9 kg.


Karakter - Eigenschappen - Opvoeding:

De Bull Terriër is uiterst robuust, erg stoutmoedig en dapper, evenwichtig, stabiel maar halsstarrig. Hij is vriendelijk, speels en blaft weinig. Het is een aangename gezelschapshond. Een consequente opvoeding zonder geweld is nodig.

Verzorging:
Hij past zich aan het leven in een appartement aan, maar hij houdt niet van de eenzaamheid en heeft veel beweging nodig. Wekelijks borstelen is voldoendeGebruik:

Waakhond. Gezelschapshond.

Activiteit:
De Bull Terrier heeft een grenzeloze energie en is derhalve niet geschikt voor een stadsleven zonder dat hij zijn energie kwijt kan.