free web hosting | free hosting | Business WebSite Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting
Boxer

Rasbeschrijving:
De Boxer behoort tot de groep Dogachtige. Vroeger werden dogachtigen gebruikt als vechthond. Later - ten tijde van de volksverhuizing - gebruikten Kimbriers, Teutons en Saksen de dogachtigen voor de jacht en als vechthond. Daarna werden de werdeb de waakhonden gekruist met de Engelse Bulldog. Andere voorouders waren de Danziger Bullenbeiszer en de kleine Brabanter Bullenbeiszer. De honden die uit deze kruising voortkwamen werden in Beieren voor het eerst als bboxer in het stamboek opgenomen. De Boxer is een Bijzonder prettige hond en trouwe beschermer van het gezin.


Kenmerken:
Algemeen: De Boxer is middelmatig groot, stevig en energiek. Het is een vierkant gebouwde hond. Droog spierstelsel, goed zichtbaar onder de huid. Diepe borst, goed gewelfde ribben en een korte brede rug. Benen tamelijk lang en zwaar van bot. Hals lang, droog en gespierd.
Kleur: Geel of gestroomd, al dan niet met wit. Wit mag niet meer zijn dan 1/3 deel van de grondkleur. Donker masker en donker omzoomde ogen.
Hoofd en schedel: Licht geronde schedel met diepe stop en korte brede licht opgebogen snuit. het hoofd van de Boxer geeft het ras het uniek uiterlijk. Het moet in harmonie zijn met de grootte van de hond. De snuit moet zich goed verhouden tot de schedelomvang. De onderkaak steekt iets voor de bovenkaak uit en buigt tevens iets omhoog. Grote ogen, tamelijk rond en donker. Oren hangen. Ondervoorbijter.
Staart: Hoog aangezet, en tot vrij kort ingekort. Omhoog gedragen.
Voeten: Kattevoeten (klein met gesloten en gebogen tenen). Harde voetzolen. Achtertenen zijn net iets langer dan de tenen van de voorvoeten.
Beharing: Kort en hard.
Schofthoogte: De reuen mogen een schouderhoogte hebben van 57 tot63 cm hebben, bij teven varieert deze hoogte van 53 tot 59 cm.


Aard:
Vrolijk, vriendelijk, spontaan, intelligent,leergierig, nieuwsgierig, leert snel, waaks, ontstuimig, ongecompliceerd, eerlijk, levendig en beweeglijk, zeer gehecht aan het gezin.

Verzorging:
U houdt de vacht in goede conditie door de hond zo nu en dan met een rubberen borstel te borstelen. Doe dat vooral in de ruiperiodeOpvoeding:
Leer de Boxer al te onstuimig gedrag (het tegen iemand opspringen) af. Omdat hij snel leert en over een behoorlijke dosis intelligentie beschikt, is de Boxer erg geschikt voor allerlai takken van de hondensport, van africhting tot behendigheid.

Sociale aanleg:
Boxers staan bekend om het feit dat ze goed met kinderen kunnen omgaan. Maar een welopgevoede en goed gesocialiseerde Boxer zal ook in zijn omgang met soortgenoten en andere huisdieren weinig of geen probleem geven. De Boxer zal altijd uw huis en uw gezin bewaken, dat is zijn aard, en bekenden van de familie worden omstuimig begroet.Beweging:
Probeer de hond veel lichaamsbeweging te geven, want dat heeft hij nodig. wanneer de hond is uitgegroeid, kunt u hem voorzichtig naast uw fiets leren lopen. Boxers zijn dol op spelen en ravotten met zijn soortgenoten, maar ook voor een balspelletje met zijn baasje komt hij graag zijn mand uit.