free web hosting | website hosting | Web Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting
Border Terriër

Rasbeschrijving:
Border betekent "grens". De Border Terrier komt van de grens tussen Schotland en Engeland. Ook de Dandie Dinmont Terrier en de Bedlington Terrier komen uit dit gebied vandaan. Men neemt aan dat deze rassen gemeenschappelijke voorouders hebben. De jagers destijds wilden een sterke hond die de vos goed uit zijn hol moest kunnen drijven. Zo ontstond de Border Terrier die in 1920 als ras erkend werd door de English Kennel Club. Het is een echte werkhond gebleven en door de jaren heen niet veel qua uiterlijk veranderd.


Kenmerken:
Algemeen: De Border Terrier is een kleine en compacte hond. Het lichaam is matig lang, diep en smal. De benen zijn middelmatig lang met niet te zwaar bot. Stevige en niet te lange hals.
Kleur: Rood, tarwekleurig, grijs met tan, blauw met tan.
Hoofd en schedel: Het hoofd ziet er uit als dat van de otter. Tamelijk brede schedel en korte en sterke voorsnuit. Zwak gemarkeerde stop. Zwarte neus. Donkere ogen met doordringende blik. Knoporen, klein en v-vormig en naar verhouding vrij dik. Schaargebit.
Staart: Niet te lang, dik aan de wortel en toelopend naar het einde. Hoog geplaatst en vrolijk gedragen, echter niet over de rug.
Voeten: Klein met dikke voetzolen.
Beharing: Hard, dicht met dichte onderbeharing.
Gewicht: Reu: 6 - 7 kg, Teef: 5 - 6 kg.


Aard:
Gemoedelijk
Sterk
Betrouwbaar
Sportieve werkhond
Moedig
Past zich gemakkelijk aan
Lief voor kinderen

Gebruik:
Werkhond, gezinshond


Activiteit:

De Border Terrier is zeer actief en levendig en heeft veel beweging nodig. Het is een echte werkhond.