free web hosting | website hosting | Business WebSite Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting
Bordeaux Dog

Rasbeschrijving:
Zeer oud en geducht ras. De Bordeaux Dog zou afstammen van de Doggen der Oudheid, de Molossers. Zij werden de slagershonden van Bordeaux en omstreken genoemd en werden in het zuiden van Frankrijk gebruikt voor het vechten met beren, wolven en ezels. In 1888 werd het ras om meer schofthoogte te krijgen gekruist met de Mastiff. Soms worden Bordeaux Doggen geboren met een zwart masker die eigenlijk een terugslag zijn naar de Mastiff.


Kenmerken:
Algemeen: De Bordeaux Dog is zeker geen reus, maar meer een kolos, zwaar en met veel massa. Het dier hoort er harmonisch uit te zien, zeer gespierd en redelijk laag op de benen. Het lichaam is zwaar, matig lang met zeer diepe en brede borst. Sterk gewelfde ribben. Schouders steken uit en zijn rond. Rug is breed en sterk. Benen tamelijk kort met zeer zwaar bone. Hals van enorme omvang en erg sterk.
Kleur: Mahoniehoutkleurig, zuiver wildkleurig, warm goudgeel, gestroomd. Niet te grote witte borstvlek toegestaan.
Hoofd en schedel: Groot in omvang. Enorm groot en zwaar, schedelomtrek groter of gelijk aan de schofthoogte van de hond. Snuit kort en vierkant met lichte huidplooien. Krachtige kaken, waarbij de onderkaak minstens 1 cm langer is dan de bovenkaak. Diepe stop. Goed ontwikkelde wangen, bedekt met spieren. Grote ovale ogen. Oren zijn klein en hangen. Ondervoorbijter.
Staart: Dik bij het begin, niet lager reikend dan de sprong. Laag aangezet.
Voeten: Groot en kort.
Beharing: Fijn, kort en zijdeachtig.
Schofthoogte: Reu: 60 - 66 cm, Teef: 58 - 66 cm. Grootte in verhouding tot de omvang van het hoofd.


Karakter - Eigenschappen -Opvoeding
Vroeger gevechtshond, met aanleg voor de bewaking die hij met waakzaamheid en veel moed maar zonder agressie uitvoert. Hij is niet sociaal met soortgenoten. Zacht, rustig en gevoelig, erg gehecht aan zijn baas en zeer lief voor kinderen. Hij blaft weinig. Hij houdt er niet van om alleen te zijn en is een actieve hond. Hij moet erg goed opgevoed worden om hem onder controle te kunnen houden.


Verzorging:
De Bordeaux Dog is geen hond voor op een appartement te houden. Hij heeft ruimte en beweging nodig. De vacht vraag geen speciale verzorging.

Activiteit:
De Bordeaux Dog heeft flinke beweging nodig, maar tegenwoordig zijn sommige Bordeaux Doggen helaas niet dusdanig sound gebouwd dat zij veel beweging aankunnen. Let bij de aanschaf van een puppy op het bot en de achterhand. Een stevige achterhand is erg belangrijk bij dit ras!


Gebruik
Waak- en verdedigingshond. Gezelschapshond.