free web hosting | free website | Business Hosting Services | Free Website Submission | shopping cart | php hosting


Free Web Hosting - Watch Free Movies Online - Watch Free TV Online - Free Domain Hosting

Video SharingVideo Sharing Image HostingImage Hosting

Oil prices are rising daily. Use Local Gas Prices to patronize only the most affordable gas stations near you.
Bloedhond

Rasbeschrijving:
De Sint Hubertushonden waren varianten van de honden die in de Franse kloosters werden gefokt tijdens de middeleeuwen. Het ras zou afstammen van de honden van de schutsheilige van de honden: St. Hubertus. Het ras werd bekend vanwege het fenomenale reukzintuig. Met de Normandiers kwamen de dieren naar Engeland. Het is een uiterst plezierige hond die echter aanleg heeft voor een maagtorsie, hetgeen onmiddellijk diergeneeskundig ingrijpen behoeft


Kenmerken:
Algemeen: De Bloedhond is een grote, edele en waardige hond die er statig en wijs uitziet. Het lichaam is kort met diepe borst. De ribben zijn goed gewelfd. Rug is recht en sterk. Matig lange benen met flink bone. Lange hals met veel keelhuid.
Kleur: Zwart en tan, lever of rood en tan, effen rood. Behalve op het hoofd zijn kleine witte aftekeningen toegestaan.
Hoofd en schedel: Het hoofd is smal in verhouding tot de lengte en lang in verhouding tot het lichaam. De huid valt in plooien. De snuit is even breed als de schedel. Geen stop. Van boven gezien ziet de schedel er dus overal even breed uit. Van opzij gezien loopt de schedellijn bijna door in de lijn van de voorsnuit. De wenkbrauwen steken niet uit, hoewel dit zo lijkt door de diepliggende ogen, die donkerhazelnootkleurig zijn tot enigszins geel. De ogen vertonen een haw (uitgezakt ooglid). De oren zijn heel lang, dun en vallen in plooien neer. De onderste delen krullen naar binen en naar achteren. Schaargebit.
Staart: Lang en dik, spits toelopend naar het einde. Hoog aangezet. Sabelvormig (in opwaartse richting gebogen) gedragen, maar nooit over de rug gekruld.
Voeten: Sterk en kort, goed gebogen.
Beharing: Kort, dicht en glad.
Schofthoogte:
Reu: 64 - 69 cm, Teef: 59 - 64 cm.


Aard:
Verlegen
Verdraagzaam
Lief voor kinderen
Snel gekwetst
Aanhankelijk


Beweging:
De Bloedhond heeft veel beweging nodig.


Gebruik:
Speurhond